Jeste li spremni za sunce?
12.04.2022.
Autor: IK

Jeste li spremni za sunce?

 

S nestrpljenjem očekujemo prve sunčeve zrake pa je idealno vrijeme za podsjetnik na odgovorno izlaganje u svrhu prevencije razvoja melanoma, najagresivnije dermatološke maligne bolesti. Pokazalo se kako aktivnosti podizanja svjesnosti, preventivni i screening programi te pravilna uporaba sredstava za sunčanje doprinose prevenciji i ranijem otkrivanju melanoma. 

U svibnju se obilježava Mjesec svjesnosti o raku kože. Kao dva glavna uzročnika raka kože ističu se sunčevo UV zračenje te UV zračenje pri korištenju solarija. Pozivamo Vas na brigu o vlastitoj koži, ali i podizanje svjesnosti u svojoj zajednici! Dodatno, podsjećamo na prošlogodišnje izdanje našeg magazina posvećeno zdravlju kože u kojemu smo središnji intervju vodili s akademkinjom Mirnom Šitum. 

 

IZVOR: The Skin Cancer Foundation (2022). May Is Skin Cancer Awareness Month!, https://www.skincancer.org/get-involved/skin-cancer-awareness-month/. Preuzeto: Ožujak 2022.

Povezani članci

Što učiniti kada pacijent ne sluša?

Što učiniti kada pacijent ne sluša?

06.12.2023.
Autor: A.K.
Rezultati preventivnih pregleda u 5 hrvatskih županija

Rezultati preventivnih pregleda u 5 hrvats...

24.11.2023.
Autor: A.K.
'Sigurno bi broj, ne samo oboljelih, već i umrlih od bolesti COVID-19 bio značajno veći da se nisu uvele mjere suzbijanja širenja zaraze'

'Sigurno bi broj, ne samo oboljelih, već i...

14.11.2023.
Autor: A.K.
Među prvima u EU: Hrvatska pokreće program ranog otkrivanja raka prostate

Među prvima u EU: Hrvatska pokreće program...

07.11.2023.
Autor: A.K.