International Medis Awards - natječaj u tijeku
11.08.2020.
Autor: V. P.

International Medis Awards - natječaj u tijeku

Prijave za "Medicinski Oscar" traju do 28. rujna 2020.

U tijeku je ovogodišnji natječaj za International Medis Awards - takozvani "Medicinski Oscar" - a prijave traju do 28. rujna 2020.

 

Sedmu uzastopnu godinu Medis dodjeljuje nagrade za izvanredna dostignuća u medicini i ljekarništvu. Liječnici i farmaceuti iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije mogu prijaviti svoje stručne radove. Uvijet je da su njihovi stručni radovi iz devet otvorenih terapijskih područja objavljeni u međunarodnim znanstvenim publikacijama u periodu od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2020., a s faktorom odjeka (IF) većim od 1.5.

 

Otvorena područja su farmacija, gastroenterologija, ginekologija, intenzivna medicina i anesteziologija, neurologija, oftalmologija, pedijatrija, pulmologija i alergologija te reumatologija.

 

"Znanost nikad ne odmara. Stoga ni mi, baš kao ni brojni liječnici, nismo odustali - već smo ostali posvećeni znanosti i novim otkrićima. Uviđamo koliko je važno nastaviti prepoznavati i nagrađivati uspjehe naših stručnjaka. Čak i u ovim nesigurnim vremenima." - istaknuli su iz Organizacijskog odbora International Medis Awards.

 

O dobitnicima International Medis Awards odlučivat će 9-eročlani stručni žiri kojim predsjeda slovenski reumatolog prof. dr. sc. Matija Tomšič, dr. med. Devet pobjednika - po jedan za svako znanstveno-istraživačko područje - birat će se između 18 finalista. Finalisti će se znati 9. studenog, a pobjednici će biti objavljeni 26. studenog 2020. 

 

Pored priznanja stručne zajednice, pobjednici natječaja dobit će brončanu skulpturu Budućnost i financijski poticaj za daljnji istraživački rad u iznosu od 2.500 eura (bruto). Finalisti natječaja dobit će priznanje Medis Awards i financijski poticaj za daljnji istraživački rad u iznosu od 500 eura (bruto).

 

Prošle je godine kipić Budućnost završio i u rukama jednog Hrvata - anesteziologa Nikole Bradića, dr. med. iz KB Dubrava. U nagrađenom znanstveno-istraživačkom radu objavljenom u The New England Journal of Medicine (NEJM) dr. Bradić prikazao je postupak i rezultate istraživanja primjene intravenskih i inhalacijskih anestetika u bolesnika kod kardiokirurških operacija. Uz ekipu međunarodnih suradnika, dr. Bradić dokazao je kako nema razlike u broju nastalih komplikacija i smrtnosti kod ispitivanih bolesnika u ovisnosti o tome jesu li primijenjeni inhalacijski ili intravenski anestetici.

 

Prijaviti se možete klinkom na poveznicu.

Stanje natječaja 11.8.2020.

Povezani članci

Novi uređaj za magnetsku rezonancu u Klaićevoj bolnici

Novi uređaj za magnetsku rezonancu u Klaić...

15.04.2024.
Autor: A.K.
Autizam među zdravstvenim djelatnicima

Autizam među zdravstvenim djelatnicima

11.04.2024.
Autor: A.K.
 Konačno: Uspostavljena Helikopterska hitna medicinska služba

Konačno: Uspostavljena Helikopterska hitn...

04.04.2024.
Autor: A.K.
Duge liste čekanja: Kako im doskočiti?

Duge liste čekanja: Kako im doskočiti?

27.03.2024.
Autor: A.K.