Jeste li Vi najdoktor 2019.?

Jeste li Vi najdoktor 2019.?

Inicijativa zbog koje se svi malo više trude

10.01.2020. Autor: V. P.

Unazad posljednjih 8 i pol godina portal Najdoktor objavljuje popis najboljih liječnika u Hrvatskoj prema ocjeni pacijenata – korisnika njihove platforme.
 
U konkurenciji našlo se 2802 doktora stomatologije iz 1792 ustanove i 8353 doktora medicine iz 1927 ustanova.
 
Cilj ove inicijative je kako kaže uredništvo portala, biti korektiv struke, dati pacijentima platformu na kojoj mogu razmjenjivati iskustva i na temelju te razmjene donijeti informiranu odluku o odabiru svog liječnika.
 
„U današnje doba praktički sve usluge i proizvodi se ocjenjuju i komentiraju od strane konzumenata istih tako da ovi savjeti vrijede univerzalno, kako pri izboru doktora tako tako pri odabiru bilo kojeg proizvoda ili usluge.“ – mišljenje je uredništva.

IMG_6491-744
graphicstock-young-pregnant-woman-with-doctor-in-hospital_rAlnBHD3Z-

Prema riječima uredništva kriteriji prema kojima je popis sastavljen su ukupan broj komentara, odnos broja pozitivnih i negativnih komentara i kvaliteta samih komentara. Napominju da se neargumentirani komentari nisu uzimali u obzir kao ni komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i ljubaznost osoblja jer mnogi liječnici ne mogu utjecati na te čimbenike.
 
„Odgovornost da damo svoj doprinos je na svima nama tako da podijelimo svoja iskustva kroz komentare i ocijene o svim doktorima koji su nas ikada liječili. Ako želimo imati kvalitetnu platformu za uspoređivanje i odabir doktora za svoje potrebe potrebno je da svako od nas da svoj doprinos.“ – istaknulo je uredništvo povodom objave popisa za 2019. godinu.
 
U početku postojanje portala izazvalo je negodovanja među liječnicima zbog nemogućnosti provjere istinitosti navoda komentatora. Uredništvo se od takvih spornih sadržaja ogradilo na način da liječnik može od portala zatražiti pozivanje komentatora da negativan komentar potpiše svojim imenom i prezimenom. Ako komentator taj zahtjev portala odbije, komentar biva izbrisan.
 
Također, uredništvo ističe da svrha portala nije javni linč, već upravo suprotno: „Portalom se želi potaknuti javnu pohvalu najboljim doktorima i pružanje mogućnosti da svi doktori, prisutni na portalu, kroz komentare i ocijene pacijenata, uvide što bi, eventualno, trebali promijeniti u svom radu i pristupu pacijentima.“
 
Najdoktori od Portala dobivaju certifikat ako se nađu u najužem izboru i mnogi upravo taj certifikat ističu u svojim ordinacijama.
 
Provjerite jeste li i Vi na popisu najdoktora 2019. godine.