Postavi pitanje
Pitali ste o šećernoj bolesti

Pitali ste o šećernoj bolesti

doc. dr. sc. Maja Berković Cigrovski, dr. med.

16.04.2020. Autor: V. P.

O šećernoj bolesti i njenoj kontroli u vrijeme epidemije koronavirusa već nam je govorila docentica Berković Cigrovski i izazvala velik interes Vas - naših posjetitelja.

 

Projekt Vritualne ordinacije pokrenut je upravo kako bi pomogao kroničnim bolesnicima u boljoj kontroli njihove bolesti i kako bi odgovorili na pitanja koja ih muče ovih dana. Javili ste nam se s pitanjima, kao što smo Vas i poticali, a u nastavku možete vidjeti na koja pitanja u današnjoj Ordinaciji doc. Berković Cigrovski nudi odgovore.

 

Posljednjih tjedana šećeri su mi visoki iako pijem lijekove i pazim na prehranu, trebam li povećati dozu lijekova?

Smijem li si davati inzulin u bedro?

Zadnjih tjedan dana šećer mi jako poraste čim nešto pojedem, dajem si tri puta više inzulina, ali on svejedno ne pada, što da učinim?

Imam dijabetes tip 1. U posljednje vrijeme javljaju mi se reumatske tegobe. Jesam li zbog dijabetesa u povećanom riziku od reumatoidnog artritisa?

Kako da održavam zdravu prehranu u ovoj situaciji epidemije i karantene?

Preporuka je da ostanemo doma, ali što ako zatrebam pomoć zbog probleme s dijabetesom, u kojem slučaju se trebam javiti?

novo logo

„Novo Nordisk Hrvatska d.o.o. sudjeluje isključivo kao jedan od sponzora projekta „Virtualne ordinacije“, te nema nikakvog utjecaja na formu i sadržaj iznesenih predavanja na ovoj platformi. Svi stavovi izneseni na predavanjima osobni su i stručni stavovi liječnika.“