Postavi pitanje

Pitanja i odgovori

Ukoliko odgovor na Vaša pitanja niste dobili u sklopu predavanja ovdje možete pronaći arhivu pitanja i odgovora.

Zadnja pitanja

Nefrologija

A sta je sa nama koji imamo odbacivanje transplantiranog organa pa nam je zaustavljena terapija? Hocemo li izgubit organ?

Kontrole poslije transplantacije su zbog otkrivanja različitih komplikacija, poglavito odbacivanja ili slabljenja funkcije presađenog organa. Vi sigurno uzimate lijekove protiv odbacivanja po nekom od protokola. Te lijekove treba stalno uzimati. Moguće je da Vam je neka kontrola odgođena, ali to ne znači da je zaustavljena terapija; uzimajte dalje svoje lijekove. U slučaju pogoršanja stanja svakako kontaktirajte transplantacijski centar u čijoj ste kontroli.

prof. dr. sc. Ivana Pavlić Renar, dr. med. spec. internistica
07.07.2020.
Nefrologija

Poštovana, Stara sam 73 godine.Prije 2 godine preboljela sam urosepsu, a imam i puno drugih kroničnih bolesti. Od 14.3. nisam izlazila iz stana,pa mi tlak sada dosta nizak ponekad ispod 100/50. Koristim ove lijekove: Concor 2.5, Perineva 4,Tulip 20,Alvesco 160 Pitanje: Smijem li smanjiti Perinevu na 2mg? Srdačan pozdrav i sve najbolje Zahvalna pacijentica

Svakako smanjite Perinevu. Pazite i da uzimate dovoljno tekućine. pogotovo ovih vrućih i sparnih dana. Krećite se i vježbajte, bar po stanu, koliko možete. Kada budete izlazili, svakako uvijek imajte sa sobom bočicu vode. Važno je da nikada ne budete dehidrirani.

prof. dr. sc. Ivana Pavlić Renar, dr. med. spec. internistica
11.08.2020.

Kategorije